Behandling – Fysioterapi og Træning

_DSC3116

Behandlingsforløbet starter typisk med en lægehenvisning til fysioterapi. Du kan også modtage behandling uden henvisning, men det betyder dog, at du ikke vil modtage tilskud fra Den offentlige sygesikring.

Din praktiserende læge sender din henvisning elektronisk til Henvisningshotellet, hvorfra vi henter den.

_DSC3133

Du skal medbringe dit gule sundhedskort samt et lagen og et håndklæde. Sundhedskortets stregkode scannes hver gang af patienten selv ved ankomst.

Det vil være en stor fordel at medbringe udskrift af relevante oplysning fx journaluddrag, epikriser, operationsbeskrivelser, røntgenundersøgelser eller scanningsresultater (MR, CT, UL) til første behandling.

Har du en sundhedsforsikring, som du ønsker at gøre brug af i forbindelse med behandlingen, så anbefaler vi at du kontakter dit forsikringsselskab med det samme og foretager en anmeldelse. Du vil sandsynligvis herefter modtage en bekræftelse fra dem, som du medbringer til første konsultation i klinikken.

Behandling – Fysioterapi og Træning

_DSC3191

Første gang du kommer til Behandling – Fysioterapi og Træning, vil vi sammen gennemføre en fysioterapeutisk undersøgelse for at finde ud af, hvad dit problem er og få fastlagt en behandlingsplan, som er afstemt  med dine forventninger til behandlingen og de evidensbaserede kliniske retningslinjer på området.

Din praktiserende læge kan henvise dig til fysioterapi som enten selvbetalende med tilskud (51) eller vederlagsfri (62). Sidstnævnte omfatter svære fysiske handicaps efter særlige regler, som der kan læses om her.

Link : https://www.fysio.dk/radgivning-regler/overenskomster/Overenskomster-og-aftaler-paa-praksisomraadet/vederlagsfri-frysioterapi/sundhedsstyrelsens-vejledning-om-adgang-til-vederlagsfri-fysioterapi

_DSC3205

Hjemmebehandling tilbydes, såfremt din praktiserende læge skønner behov for det. Vi udfører primært hjemmebehandling tirsdag og torsdag, men individuelle aftaler tilgodeses også.

Varmtvandstræningen foregår også efter henvisning fra din praktiserende læge. Træningen foregår hver mandag i Svendborg Svømmeland.